Thermostaat kopen

Besparen op de energiekosten kan natuurlijk door de juiste aanbieder van energie te kiezen. Nog veel belangrijker is het gebruik van energie minimaliseren. Dit geldt voor zowel elektriciteit als gas. Om dat te doen is het belangrijk om een goede CV-ketel te gebruiken en een goede thermostaat. Waarom is dat belangrijk? Daar gaan we wat dieper op in.

Een thermostaat regelt de verwarming in je huis, dat wist je al. Maar wist je ook dat de verwarming in een gemiddeld huishouden goed is voor 75% van je energiekosten? Het is daarom belangrijk dat je de kosten hiervan minimaliseert. Een huis heeft vaak standaard een kamerthermostaat. Hieraan kan je draaien of de temperatuur met knoppen verhogen of verlagen. Om te besparen kan je bijvoorbeeld een klokthermostaat aanschaffen. Deze is wat uitgebreider dan een gewone kamerthermostaat. Je kunt hem instellen om de verwarming bijvoorbeeld 's nachts automatisch lager of uit te zetten. Klokthermostaten zijn duurder in de aanschaf, maar zorgen dus wel voor een lager verbruik.

Je kunt ook een slimme thermostaat aanschaffen. Hiermee kan je nog beter de verwarming instellen. Met sommige slimme thermostaten kan je zelfs ook andere apparaten instellen. Ook heb je met een slimme thermostaat inzicht in het verbruik. Daardoor kan je beter in de gaten houden waarop je kunt besparen. Sommige slimme thermostaten zoals nest of Anna kunnen zelfs leren van jouw gedrag en passen daarop automatisch aan. De aanschafwaarde is hoger, maar de besparing die je hiermee realiseert in de komende jaren dus des te groter.

Het is dus belangrijk om goed te bekijken welke thermostaat het best bij jouw formaat huis en jouw verbruik past. Hiervoor is een oplossing: Thermostaat vergelijken. Vergelijk kamerthermostaten, klokthermostaten en slimme thermostaten en bekijk wat het best bij jou past.