Profiteren van energie aanbiedingen

Overstappen is een goede manier om de maandlasten te verlagen. Energie aanbieders hanteren namelijk welkomstkortingen en acties. Wat houden deze kortingen in en hoe profiteert u ervan?

Jaren bij dezelfde aanbieder

Wie al jaren bij dezelfde aanbieder zit, zou eens kunnen overwegen over te stappen naar een andere energieleverancier. Overstappen naar een goedkopere energieleverancier kan namelijk een behoorlijk bedrag per maand besparen.
Een contract bij dezelfde aanbieder loont na een tijdje niet meer. De loyaliteit wordt namelijk niet meer beloond, waardoor de klant soms meer betaald dan nodig is. Dat terwijl voor nieuwe klanten aantrekkelijke tarieven en hoge welkomstkortingen gelden.

Aanbiedingen van energieleveranciers

Veel energie aanbieders geven hoge kortingen aan nieuwe klanten. Door ieder jaar over te stappen, blijft u een nieuwe klant bij verschillende aanbieders. Op deze manier betaalt u nooit teveel.
Het is verstandig om zorgvuldig de voorwaarden door te lezen. Sommige contracten werken namelijk met variabele tarieven. In dat geval is het goed mogelijk dat de energieaanbieder de tarieven na een half jaar aanpast. Het is ook goed om te weten dat de energieleverancier na de contractperiode vaak weer de standaard tarieven hanteert. Dat is een goed moment om weer energie te vergelijken en weer over te stappen.

Overstappen is zo gebeurd

Overstappen is zo gebeurd. U hoeft alleen een aantal basisgegevens in te vullen en voorkeuren door te geven. Gaat u bijvoorbeeld voor groene energie of voor de goedkoopste energie?
Een vergelijker kan helpen bij de keuze voor een nieuwe energieleverancier. Daarmee worden de aanbiedingen namelijk overzichtelijk gepresenteerd. Kies voor de energie aanbieding die bij u past en de website zorgt voor de rest. Vergeet niet de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder!