Overstappen is besparen

Sinds 2004 is de energiemarkt geliberaliseerd. Dat betekent dat eenieder vrij is om over te stappen naar een leverancier naar keuze. Toen de energiemarkt werd vrijgegeven profiteerde slechts 6% van de huishoudens door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Dit aantal is verdubbeld in 2012. Dat een besparing snel op kan lopen van enkele tientjes tot bijna 600 euro is iets waar niet iedereen zich bewust van is.

Er is berekend dat een gemiddeld huishouden ongeveer 200 euro per jaar kan besparen op de energienota door te kiezen voor een goedkopere energieleverancier. Deze website helpt u bij het vinden van goedkope leveranciers. Dat gebeurd onafhankelijk, zodat u altijd de beste deal krijgt voor uw energie.

Zelf kunt u ook op uw energieverbruik besparen door verstandiger en bewuster om te gaan met uw verbruik. Gebruik bijvoorbeeld geen standby-modus op uw apparaten, maar schakel deze volledig uit. Was op 30 graden in plaats van 40 graden. Vaak wordt het dan ook goed schoon en verbruikt u minder energie. Hetzelfde geldt voor het douchen. Douche 1 minuut per dag korter, dan bespaard u meer dan 10 liter water per douche buurt. Kosten besparen doet u dus op 2 manieren!