Tips om het juiste alles-in-1 pakket te kiezen!

Wil jij alles in 1 pakketten vergelijken? Gebruik dan onderstaande handige tips en betaal geen cent teveel.

1. WAT HEB JE ECHT NODIG?

Veel mensen laten zich verleiden door een mooie aanbieding. De eerste maanden 30 euro korting klinkt interessant, maar als je ook af kunt met een kleiner pakket ben je alsnog een dief van je eigen portemonnee. Bedenk dus vooraf goed wat je echt nodig hebt. Bel je nog weleens met een vaste telefoon. Heb je er überhaupt één? Als het antwoord nee is, heb je dus geen bellen in je pakket nodig.

TV PAKKET

Dan komen we aan bij je tv pakket. Welke zenders kijk je? Kijk je alleen Netflix en Nederland 1, 2 en 3? Dan kan het interessant zijn om helemaal geen tv pakket te nemen. Via internet kun je dit namelijk goed zien. Toch kiezen veel mensen voor het gemak van een basispakket met veel zenders. Maar het loont dus om er even bij stil te staan of je wel een duur groot zenderpakket nodig hebt.

SUPERSNEL INTERNET, OF TOCH NIET

Dan kom je aan bij het internet. Dit is tegenwoordig de basis van elk alles in 1 pakket. Het kan verleidelijk zijn om een supersnel pakket te nemen. Maar is dat wel nodig in jouw geval? Breng daarom eerst even in kaart wat je wil gaan doen. Voor een beetje online shoppen en e-mails sturen hoef je echt niet het allersnelste pakket te hebben. Glasvezel klinkt dan misschien aantrekkelijk, omdat het nog vrij nieuw is, toch zou dit zonde zijn. Beter kijk je naar een budget verbinding. Een 10 tot 20 Mbit verbinding is hier goed genoeg voor. Wil je echter films downloaden of streamen? Dan ga je beter wel voor een snel pakket, van minimaal 50 Mbit.

2. VERGELIJK

Ga vergelijken. Op internet kun je voldoende vergelijkingssites vinden. De ene is net wat gebruiksvriendelijker dan de ander, maar allemaal hebben ze één doel: jou het goedkoopste pakket aanbieden. Maak hier gebruik van. Check altijd even bij de vergelijkers. Het komt regelmatig voor dat bepaalde deals 'web only' zijn. Dit houdt in dat zo'n aanbieding alleen via internet te bestellen is.

3. CHECK ELK JAAR

In veel gevallen ga je een contract aan voor een jaar. Na dat jaar vervalt dan vaak je korting. Als het niet al eerder is gebeurd. Het loont daarom om elk jaar te vergelijken, net zoals je bij je energieleverancier doet. Hou er wel rekening mee dat het een paar dagen tot weken kan duren totdat je nieuwe verbinding wordt opgeleverd. Zo kom je nooit zonder internet te zitten.

BRONNEN

https://allesineenpakketten.nl

https://www.consumentenbond.nl